Гурт Санмай утворений у 2014 році досвідченими луцькими музикантами. Слухачі та музичні критики вважають команду одним з кращих молодих гуртів західної України через активну та професійну музичну діяльність.

– Які були передумови створення гурту, як учасники зібралися разом?
– Це була така збірка луцьких музикантів, кожен з учасників нашого гурту – це колишній музикант того чи іншого луцького гурту. Зібрались, бо були спільні ідеї, ми спілкувались і зійшлись на тому, що у нас є спільна мета, погляди, то ж ми і об’єднались у один гурт.

Гурт від’їздив успішний тур Україною та десятки окремих сольних виступів, брав участь у фестивалях Бандерштат, Woodstock UA, Сорочинський ярмарок, Зашків, КовельEnergy, Bereziv Bander Fest, Трикутник, Art Пікнік Слави Фролової, Вичурки у Іванувцях та інших, а також відіграли на багатьох масових заходах різних форматів. Випустили кілька студійних робіт за 2015-2016 рік, які можна чути та бачити у активній теле та радіо ротаціях, за рахунок чого у гурту за не тривалий термін існування назбиралось чимало прихильників, які з огляду на музичний формат команди є концертно активними.

– Що надихає вас на створення кожної нової пісні?
– Надихає, мабуть, просто життя. Все, що відбувається навколо нас. Наприклад, перший мініальбом був повністю соціальним. Тобто те, що було у нас в головах, вилилось у ті пісні. А ось новий реліз більш ліричного характеру. Наш вокаліст розлучився з жінкою і дуже через це переживав, тому й пісні наші любовного характеру.
Те, що з нами відбувається, те, про що ми думаємо і переходить у наші пісні.
– Ви відносно новий гурт, але швидко набираєте популярності. Чи доводиться Вам чимось жертвувати, щоб виступати на багатьох концертах, в зв”язку з тим, що Ваш спосіб життя впевнено набирає темпу?
– Звісно доводиться жертвувати. Взагалі заняття музикою передбачає великі жертви. Питання тільки в тому, наскільки серйозно людина замається музикою і на що вона готова заради цього піти.

У 2016 році Санмай бере участь у великій кількості фестивалів країни, планує випуск ще одного студійного релізу на осінь, а також розширений всеукраїнський тур у його підтримку. Але тим не менш, учасники гурту повважали необхідністю і показати свої сили на нашому телепроекті:

-Це саме по собі круте дійство, де можна буде в черговий раз показати свою творчість людям. Це буде черговий плюс у карму гурту, для цього ми й беремо участь у таких проектах. Це приносить нам задоволення, нам це цікаво не тільки для розвитку гурту, а для нас самих, в цьому ми трішки егоїсти.