В рамках Національного проєкту «Українська пісня/Ukrainian Song Project 2019» переміг Grohotsky. Лідером глядацьких симпатій став KHAYAT.

Переможця обирали серед десяти фіналістів. Журі складалося з Руслана Квінта, Михайла Ясинського, Тараса Курчика, Романа Мухи, Ігоря Панасова, Геннадія Вітра, Євгена Фешака та Олександра Порядченко.

Організатори та партнери проєкту подарували Ігорю Грохоцькому ротацію на радіо, запис нової пісні на студії, підготовку сольного концерту у Львові та Києві. Головною відзнакою стала співпраця з проєктом «Українська пісня/Ukrainian Song Project» протягом року та розкрутка артиста в медіапросторі країни.

«Я дуже пишаюся тим, як сучасно, сміливо та професійно сьогодні звучить українська пісня. Наші учасники з року в рік ростуть, вдосконалюються та охоче пробують власні сили в різних музичних стилях. Я впевнений, в майбутньому ми станемо брендом, з яким будуть асоціювати українську культуру», – зазначає засновник та генеральний продюсер проєкту Тарас Курчик.

Як повідомляють організатори, «Українську пісню» відвідали 20 тисяч глядачів. На стадіоні «Арена Львів» виступили Тіна Кароль, Без Обмежень, Арсен Мірзоян, MELOVIN, DILEMMA, ENEJ (Польща), Alyosha, TARABAROVA, TAYANNA, Jerry Heil та інші відомі артисти. Ведучим вечора був Олександр Педан.

Трансляція проекту відбудеться у День незалежності України, 24 серпня, на телеканалі «Україна» о 22:30.

Організатори також анонсували дату п’ятої «Української пісні». Вона відбудеться 15 серпня 2020 року на «Арені Львів». Квитки тут https://lviv.kontramarka.ua/uk/ukrainska-pisna-45882.html

Ігор Грохоцький – дворазовий чемпіон України з футболу, колишній гравець київського Динамо. Як музикант він став відомим після перемоги у телепроекті «Голос Країни-4». Наразі Ігор активно працює над своїм сольним проектом — Grohotsky. Восени 2018 року він випустив EP На двох.

Про KHAYAT широка публіка уперше дізналася під час кастингу до дев’ятого сезону шоу «Голос країни». Молодий артист пройшов у проект у команді Тіни Кароль. Згодом він випустив дебютний кліп на пісню DEVOCHKA та взяв участь у національному відборі на конкурс «Євробачення». У 2019 році Андрій презентував свій дебютний альбом KHMIL’.

Джерело https://liroom.com.ua/news/ukrainian-song-project-2019-winner/